Waar komt jouw aansteker vandaan?

Geplaatst op 14 april, 2010

Aanstekers zijn de chlamydia onder de vuurmakers. Ze hebben ze als enige ding ter wereld meer levens dan een kat en er is zelfs bijna een spreekwoord over: beter slecht gejat dan goed gekocht. Dat is best een prestatie. Dus vroegen we mensen in Lanx: wat is de geschiedenis van jouw aansteker?


Ik heb geen aansteker, maar lucifers. Waarom? Nou, die doen het tenminste altijd. Ik heb ze nu trouwens in mijn jaszak laten zitten. Heb je een vuurtje? Als ik je aansteker nu van je afpak heeft ‘ie wel een goed verhaal.
Martin


Deze aansteker kreeg ik van een scharrel die barman was bij de Tikibar. Maar het is grappig dat je dit aan mij vraagt, want ik heb een andere aansteker waar ik een heel bijzonder verhaal over heb. Ik had een keer een scharrel in Canada, en speciaal voor hem had ik een aansteker helemaal beplakt en beschreven. Die ging dus mee naar Vancouver. Een jaar later – het was inmiddels over tussen ons – zag ik in Amsterdam iemand met die aansteker. Toen vroeg ik dus hoe diegene aan de aansteker kwam. Bleek dat het zijn nieuwe vriendin was! Dat is toch het toevalligste wat je ooit gehoord hebt, of niet?! Ik vond het heel schattig dat ‘ie hem zo lang bewaard had.
Kristine


Deze aansteker van Carhartt is niet gejat; ik heb ‘m van mijn werk. Ik werk voor twee skate- en snowboardshops: Rollin in Alkmaar en Reprezent in Amsterdam. Ik doe al superlang met deze aansteker. Pas als ik er teveel biertjes mee open heb getjoept en hij helemaal is afgeschaafd, regel ik een nieuwe. Dat is meestal pas na een jaar.
Finn


Ik was op vakantie in Dubai, en toen besloot ik dat ik per se een Zippo met een blote vrouw erop wilde. Dan zet je die vrouw in vuur en vlam en komt er vuur uit haar tiet, snap je? Dat leek me wel grappig. In een of ander vuig sleutelmakerwinkeltje vond ik deze. Ik ben er heel zuinig op; als iemand een vuurtje vraagt houd ik ‘m zelf vast.
Chad